Taxateur

Gepubliceerd dec. 16, 22
5 min read

Taxaties - Woningmakelaardij

Een goede taxateur let op verschillende punten van de woning. Zo let de taxeteur onder andere op: De basisinformatie van de woning: wat voor type woning is het en uit welk bouwjaar komt het? Is het bijvoorbeeld een appartement, eensgezinswoning of een villa? Wat is de staat van de woning en is het goed onderhouden? Wat is de staat van de grond waar het huis opstaat? En wat is de inhoud en oppervlakte van het huis? Alle extraatjes: heeft het huis bijvoorbeeld zonnepannelen, dubbel glas of een groen energielabel? Van welke materialen is er tijdens de bouw gebruik gemaakt, bijvoorbeeld kunstof kozijnen of juist van hout? Heeft het een grote tuin, balkon, garage of eigen oprit? En wat zijn de rechten en plichten rondom het huis, is er bijvoorbeeld sprake van erfpacht? De omgeving: voor hoeveel zijn de woningen in de omgeving de laatste tijd verkocht? Hoe ziet de omgeving er momenteel uit en liggen er nog plannen die invloed kunnen hebben op de waarde van de woning? Denk bijvoorbeeld aan de komst van een snelweg of spoor nabij het huis.

De exacte taxatiekosten verschillen per taxatiebureau en makelaar. De prijzen staan niet vast en zijn soms nog onderhandelbaar, maar over het algemeen kost een taxatie tussen de €500 en €1000. Dit is afhankelijk van het aantal uren dat een taxateur aan de taxatie en het taxatierapport kwijt is. Soms worden de taxatiekosten ook vastgesteld aan de hand van een promillage van de getaxeerde waarde van je woning.

Maar tegenwoordig komt dit nog zelden voor en werken veel taxateurs met een vast tarief (Wat kost een taxatie van je huis). Je weet dus van te voren precies wat de taxatiekosten van je woning zijn. En ook handig om te weten, deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar. Ben je op zoek naar een taxateur in de omgeving van Assen of Haulerwijk? De Register Taxateur van KIEN helpt je graag verder.

We weten wat er speelt in de lokale woningmarkt en kunnen op die manier tot een goed oordeel komen (huis laten taxeren). Woning Taxatie nodig.

Wat Doet Een Taxateur En Wanneer Heb Je Een Taxatie Nodig?

We maken graag een afspraak voor een vrijblijvende waardebepaling. Daarvoor komen we bij u langs, bespreken we de mogelijkheden, nemen we de woning op en bepalen we op kantoor de globale waarde van uw woning. Wilt u het huis toch laten taxeren voor de verkoop? U betaalt kosten voor de taxatie.

Wij zijn als taxateur in Groesbeek en omgeving NWWI-gecertificeerd - Taxatie huis. Dat betekent dat we onze taxaties volgens hun strikte richtlijnen uitvoeren. Bovendien beschikken we over de expertise en ervaring die daarvoor nodig is. Het NWWI-rapport wordt door praktisch alle banken geaccepteerd, zodat de koper daar zorgeloos vanuit kan gaan. Let op: voor de aankoop moet een koper vaak óók zelf een taxatie laten uitvoeren.

Met een duidelijk beeld van de waarde bepalen we samen met u de beste manier om de woning te verkopen voor een goede prijs. De kosten voor de taxatie mag u aftrekken voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat u netto een lagere prijs betaalt dan het bedrag dat u daar bruto voor overmaakt.

We komen vrijblijvend bij u langs, als kennismaking en om de verkoopstrategie voor te stellen.

Wil Je Je Woning Laten Taxeren Omdat Je Je Hypotheek Wilt Oversluiten Of Omdat Je Een Nieuwe Woning Gaat Kopen?

Wat is jouw huis waard? In principe is de waarde van een woning het bedrag dat de uiteindelijke koper ervoor zal betalen. Want dat is namelijk het enige bedrag dat voor jou als verkoper van belang is. Uiteraard wil je de beste prijs vangen bij de verkoop, en je wilt ook niet een bedrag vragen dat potentiële kopers op voorhand afschrikt.

TaxateursLaat Ons Uw Huis Of Appartement Taxeren

Daarvoor zul je een hypotheek aanvragen, dit zal doorgaans bij een bank naar keuze zijn. De bank zal een officiële taxatie vragen, dit is een onafhankelijke toetsing door een erkend taxateur. Het bedrag dat op het rapport staat is de lening die je kunt aanvragen voor een hypotheek - taxatierapport. Ook wanneer je in aanmerking wilt komen voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zal er een officiële taxatie nodig zijn.

Bij de verkoop van een woning ligt het wat genuanceerder. Je bent reeds in het bezit van een hypotheek, daar hoef je de woning niet voor te laten taxeren. Je wilt bij verkoop de werkelijke waarde van de woning achterhalen, hier kan taxatie een methode voor zijn. NWWI rapport. Maar in de eerste plaats zijn er kosten verbonden aan een taxateur, daarnaast wordt er vooral op objectieve criteria een waarde vastgesteld.

Wanneer je dus de woning op basis van een taxatierapport te koop zet, is het best mogelijk dat je duizenden euro’s laat schieten, omdat de verkoopwaarde hoger ligt dan in het taxatierapport vermeld staat. Een erkend taxateur zal altijd tegen betaling taxaties uitvoeren. Reken tussen 300 en 800 euro voor een taxatierapport.

Taxateur Nodig Voor Een Taxatie In Nijmegen Of Omgeving?

Taxaties - WoningmakelaardijWilt U Een Afspraak Maken, Of Meer Informatie Over Wat Een Taxatie Inhoudt?

Maar een makelaar kan wel de waarde van een woning bepalen aan de hand van objectieve criteria en kennis van de markt. Zo kan de vraagprijs flink afwijken van de WOZ-waarde en ook van de taxatiewaarde - NWWI rapport - Hoe verloopt een taxatie?. Omdat bij de verkoop van een woning taxeren in principe niet vereist is, en omdat je uiteraard de beste prijs voor de woning wilt krijgen, ligt het voor een verkoper voor de hand om lokale makelaars in te schakelen.

Nwwi RapportTaxatie – Betrouwbaar & Betaalbaar Taxeren

Informeer naar de mogelijkheden bij diverse taxateurs in de regio, vraag direct gratis offertes op. • hypotheek oversluiten
  • huis laten taxeren Eindhoven
  • huis laten taxeren Bergeijk
  • huis laten taxeren Best
  • huis laten taxeren Bladel
  • huis laten taxeren Eersel

  Zo, jij weet nu precies hoe het werkt, je huis laten taxeren. En dat je de waardebepaling huis moet doen vóór je een bod doet op een huis. Zodat je niet in de knel komt met jouw eigen geld. Moet je overbieden? Laat jouw woning dan met spoed taxeren, voordat de wettelijke bedenktijd van het koopcontract is afgelopen (Taxatie van een woning).

  Meer van Makelaar

  Navigation

  Home

  Latest Posts

  Te Koop Landgoed In Spanje

  Published Jan 30, 23
  7 min read