Waardebepaling Van Een Bedrijf

Published Mar 29, 21
6 min read

Uw Bedrijf Verkopen

Het gaat ook om het kwantificeren van kwalitatieve zaken, zoals stabiliteit en toekomstperspectief van het bedrijf, de persoonlijke invloeden van de ondernemer op de onderneming, de marktontwikkelingen en de succesfactoren die van toepassing zijn op de onderneming. Dat maakt de waardebepaling tot een complex geheel. MKB Advies Partners heeft daar diverse adviseurs voor beschikbaar met specialistische kennis en kunde bij het realiseren van een bedrijfsovername en jarenlange ervaring.

Maar dit is pas mogelijk als de prijs en waarde van het bedrijf in het begin van de onderhandelingen niet aan elkaar gelijk zijn. Zowel verkoper als koper profiteren juist pas wanneer er een verschil bestaat tussen waarde en prijs en beiden met de uitkomst in een betere positie komen.

Dit vereist een goede voorbereiding waar waardebepaling een belangrijke rol speelt. Maar het allerbelangrijkste is toch het vinden van de juiste koper. De definitie van het woord “juist” is subjectief. Er zijn immers verschillende verwachtingen bij verschillende ondernemers. De definitie van koper is eenvoudiger (verkoop bedrijf). U overweegt uw bedrijf te verkopen omdat u geen geschikte opvolger heeft.

Bedrijfswaardering: Tips Voor Een Goede Waardebepaling

Er zijn veel bemiddelaars die hun diensten aanbieden om het bedrijf voor u te verkopen. Maar voor u het weet maakt u veel kosten zonder dat u met een serieuze koper praat. Daarom is het interessant om uw verkoopoverweging met ons te bespreken. Wij van mijnbedrijfverkopen. nl zijn kopers en geen bemiddelaars.

Waardebepalingen: Wat Is De Waarde Van Je BedrijfVoorbereiding Voor De Waardebepaling Van Een Bedrijf

Als u overweegt uw bedrijf te verkopen komen wij graag met u in contact. Wij onderkennen de waarde van MKB bedrijven en kopen die graag voor eigen rekening en risico. Dit hebben wij al tientallen keren met succes gedaan - waardebepaling bedrijf - aan-verkopenbedrijf.nl. Hierdoor weten wij waar ondernemers prijs op stellen. Zo hebben wij een persoonlijke, no-nonsense benadering en praten wij met u als ondernemers onder elkaar.Overweegt u uw bedrijf te verkopen? Neem contact met ons op. Het einde van het jaar nadert. Ook voor ondernemers een moment om terug te blikken. Hopelijk gaan uw zaken goed en profiteert uw bedrijf van de algemene economische opleving. Maar hoe wilt u als ondernemer verder? Denkt u na over iets anders of zoekt u een opvolger voor uw bedrijf? Praat dan eens geheel vrijblijvend met ons.

Bedrijf Verkopen? Wij Begeleiden U

Als u overweegt uw bedrijf te verkopen, praat met ons. Wij willen uw bedrijf kopen. Wij zijn geen adviseurs of bemiddelaars. Al meer dan dertig jaar kopen wij bedrijven voor eigen rekening en risico. Na een persoonlijk gesprek als ondernemers onder elkaar bepalen wij gemeenschappelijk of er een klik is tussen u en ons en of het zin heeft verder te praten.

Begeleiding Bij Waardering Van Je BedrijfBedrijf Verkopen? Wij Begeleiden U

U weet dus snel waar u aan toe bent. Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk. Wilt u uw bedrijf verkopen? Neem contact met ons op. U heeft een pracht bedrijf opgebouwd maar geen geschikte opvolger. Daarom heeft u besloten: ik ga mijn bedrijf verkopen. Wij komen graag met u in contact.

En waarschijnlijk dus ook die van uw bedrijf. Wij zijn geen bemiddelaars maar kopers. Dus als u heeft besloten "ik wil mijn bedrijf verkopen", neem contact met ons op. Wij handelen professioneel en discreet. Geen ellenlange discussies maar wij concluderen snel of wij zaken kunnen doen. Bovendien op basis van no-cure-no-pay.

Bedrijf Verkopen? Voorkom Een Moeizame Bedrijfsovername!

Bij ons plaats u geheel gratis een advertentie als u uw bedrijf wilt verkopen. Wij ondersteunen u bij het opstellen als u dat wenst en zorgen ook dat uw bedrijf optimaal gevonden wordt. Als u weet wat u wilt ,doet u alles zelf en kan u bij ons geheel gratis adverteren om uw bedrijf te verkopen.

Bedrijfsovername: Stappenplan BedrijfWaardebepaling Van Uw Bedrijf? Een Eerste Stap

Bovendien zorgen wij voor goede vindbaarheid en kunnen geïnteresseerden rechtstreeks contact met u opnemen. Wij zitten er niet tussen. Geen addertjes onder het gras.

Het lijkt misschien vreemd, maar er is (uitzonderingen daargelaten) altijd belangstelling voor een ter overname aangeboden bedrijf. Die belangstelling kan overal vandaan komen. Als er maar actief genoeg gezocht wordt en omgekeerd het bedrijf ook op de belangrijkste on line overnameplatforms vermeld staat, blijken er altijd geïnteresseerden te zijn. Of het ook tot een transactie komt hangt van heel veel factoren af.

Advies Inwinnen Bij De Verkoop Van Een Bedrijf

Om er een paar te noemen: hoe goed is het bedrijf, hoe uniek (niche) is het bedrijf, hoe actief is uw overnameadviseur op zoek naar kopers, hoe graag willen de kopers, hoe zijn de financieringsmogelijkheden, hoe lang neem je de tijd etc - waarde bedrijf bepalen. Heel globaal kun je zeggen dat van alle aangeboden bedrijven in het MKB zo'n 60% tot 80% daadwerkelijk verkocht wordt.

Het hangt er maar helemaal van af hoe de marktpositie van het bedrijf is, hoe de cijfers er uit zien, waarin precies de waarde zit, hoe het verdienmodel eruit ziet. In het algemeen kan gesteld worden dat de belangrijkste elementen, die de waarde van uw onderneming bepalen, zijn: de gedurende een aantal jaren gerealiseerde (gemiddelde, genormaliseerde) en in de komende jaren geprognosticeerde winst en (vrije) cash flows, de solvabiliteit (eigen vermogen als percentage van het balanstotaal), de schulden en de toekomstverwachtingen.

Aan de hand van winst- en verliesrekeningen van enige recente jaren, uw prognose voor de toekomst, een recente balans en een gesprek met de ondernemer/eigenaar van het bedrijf kunnen wij een aardige indicatie van de waarde van uw bedrijf geven. De echte toets vindt vervolgens in de markt plaats. Want waarde is nog geen prijs.

Bedrijfswaardering-waarde Onderneming-waardebepaling

Het belangrijkste om te beseffen is dat waardebepaling slechts de aftrap vormt voor de prijsonderhandelingen. verkoop bedrijf. Gemiddeld een half jaar tot een jaar. Maar in het algemeen altijd langer dan u denkt en dan u zou willen. Dat het wat langer duurt is overigens vaak goed voor de verkopende ondernemer, die dan langzaam naar het moment van overdracht toe kan groeien.

Beiden doen hetzelfde werk voor u. Bemiddelaar klinkt alleen niet zo prettig en suggereert dat de adviseur voor beide partijen werkt en tussen / boven de partijen staat. Een overnamespecialist werkt i. h.a. voor slechts één partij, de koper of de verkoper. Bij de BOBB zeggen wij het liefst dat wij een ondernemer begeleiden en adviseren bij de verkoop van zijn bedrijf of bij de koop van een bedrijf.

Is een overnamespecialist BOBB-gecertificeerd, dan is dat een kwaliteitskeurmerk en weet u daarmee zeker dat deze adviseur gekwalificeerd is om dit specialistische werk te doen en gebonden is aan de gedragsregels van de beroepsorganisatie (verkoop bedrijf). aan-verkopenbedrijf.nl. U hoeft geen overnamespecialist in te huren. Echter, op het glibberige pad van bedrijfsovernames zijn fouten snel gemaakt.

Waarde Bedrijf Bepalen Met Deze 14 Aspecten

Maar wat belangrijker is, een overnametraject vergt ongelooflijk veel energie. U gaat over toppen en door dalen. Er zijn momenten dat u het niet meer ziet zitten. En het leidt enorm af van uw dagelijkse werk, het leiden van het bedrijf. Dan is het prettig om een buffer te hebben.

More from Makelaar

Navigation

Home

Latest Posts

Te Koop Landgoed In Spanje

Published Jan 30, 23
7 min read