Het Gaat Goed Aan De Costa Del Sol

Gepubliceerd aug. 29, 22
6 min read

Luxe Huizen Te Koop In Marbella, Andalusie, Spanje

Er kunnen enige complicaties en/of misverstanden ontstaan over de rol van een Notaris en uw adviseur. Daar waar een adviseur kan worden aangesteld om uw belangen te behartigen, is een Notaris een geregistreerde wettelijke vertegenwoordiger van de Spaanse overheid die onafhankelijk werkt van uw belangen. De Notaris houdt toezicht op het voltooien van de transactie tussen u en de verkoper, zorgt ervoor dat het saldo van de aankoopprijs en belastingen volledig betaald wordt, en beheert het ondertekenen van de akten (de escritura).

000. Zodra het contract is afgesloten, registreert de Notaris de bij het Spaanse Kadaster (Registro Catastral) op naam van de nieuwe eigenaar(s). Er is een vergoeding verschuldigd voor de registratie, die over het algemeen de helft is van de kosten die in rekening worden gebracht door de Notaris. Een gerenommeerde makelaar heeft een adviseur of consultant die namens u werkt om ervoor te zorgen dat de nutscontracten voor water- en energievoorzieningen (en gas en telecommunicatie, indien van toepassing), correct worden overgezet op uw naam als nieuwe eigenaar van de woning.

Als vuistregel moet u rekening houden met een extra 12 tot 15% over de overeengekomen aankoopprijs voor extra kosten met betrekking tot de aankoop van een . Overdrachtskosten, ongeveer €900 plus belasting Het verkrijgen van een NIE, ongeveer €90 per persoon Overdrachtsbelasting woning, 10% van de overeengekomen aankoopprijs Notariskosten, van €600 tot €1. Luxe huizen te koop in Marbella, Andalusie, Spanje.

Fantastisch Duplex Penthouse Te Koop In Marbella

Luxe Huizen Te Koop In Marbella, Andalusie, SpanjeHuis Kopen In Marbella

Inmo Investments is een van de meest vertrouwde namen in de en biedt een overdrachts- en after sales service voor vastgoed (Onroerend goed te Koop Marbella). Sinds de oprichting in 2003 hebben wij duizenden mensen geholpen hun droom van een waar te maken. Neem contact met ons op en laat ons u helpen bij het koopproces.

Fantastisch Duplex Penthouse Te Koop In MarbellaEen Appartement Kopen In Marbella

U wilt een huis kopen in Spanje? Lees de onderstaande tips / punten even door, zo weet u met welke punten u te maken krijgt bij de aankoop. Villa Marbella kopen. Een huis kopen in Spanje begint met een goede voorbereiding. Aanvullend op de onderstaande informatie kunt u ook een seminar bezoeken op de Second Home Beurs.

In Spanje is er een onderscheid tussen finca urbana (verstedelijkt terrein) en finca rustica (agrarisch land). Volgens de regel mag er enkel gebouwd worden op finca urbana. Wil je bouwen in agrarisch gebied, dan vraag je een certificaat aan bij de gemeente (informe urbanistico) (Villa Marbella kopen). Mag je zomaar je tweede huis verhuren in Spanje? Dit hangt af van de provincie waar het ligt.

Penthouses Te Koop In Marbella

Zonder deze vergunning riskeer je een boete. Als je als niet-Spanjaard een huis in Spanje bezit en het niet verhuurt, dan legt de Spaanse fiscus je een huurwaardeforfait op. Deze inkomensbelasting vloeit voort uit het feit dat je onroerend goed bezit maar er geen actieve huurinkomsten uit haalt - Appartement te koop Puertos, Marbella. EU-burgers die langer dan 3 maanden in Spanje verblijven, moeten zich inschrijven in het Centraal Vreemdelingenregister (Registro Central de Extranjeros).

Marbella Appartement KopenHuis Kopen In Marbella

Je behoudt je Belgische of Nederlandse identiteit, tenzij je je laat naturaliseren tot Spanjaard. Wie in Spanje een verblijfsvergunning heeft, is juridisch resident. Heb je die niet, dan word je als fiscaal resident beschouwd als je meer dan 183 dagen per jaar in Spanje verblijft. In dat geval worden je inkomsten en je vermogen in Spanje belast.

Wil je ook in de winter in je vakantiehuis verblijven, dan trek je best naar de oostkust (ten zuiden van Valencia). Daar heerst in de wintermaanden een zacht en aangenaam klimaat. Veel mensen die een huis in Spanje willen kopen, denken dat ze eigenaar worden op het moment dat ze het koopcontract ondertekenen.

Woningen Te Koop In Marbella, Spanje

Als je verwacht dat je tijdens een periode van 12 maanden minstens 8 maanden in Spanje zal verblijven, moet je je uitschrijven uit de bevolkingsregistratie in België of Nederland (zelfs als je je eerste huis behoudt). De periode van 8 maanden moet niet ononderbroken zijn. Appartementen te koop in Marbella. Wanneer je verhuist naar Spanje, mogen je persoonlijke bezittingen de grens over zonder dat je er belastingen op betaalt.

Wie in Spanje een huis koopt, moet een NIE-nummer aanvragen (Numero de Identificación de Extranjeros). Dit uniek identificatienummer voor buitenlanders wordt gebruikt op alle aanvragen en documenten. Het is vooral van fiscaal belang - Marbella appartement kopen. Als je een huis in Spanje wil kopen, dan kan je middels een actueel uittreksel van de eigendomsakte (nota simple) nagaan of de verkoper van het huis ook echt de (enige) wettelijke eigenaar is.

Wilt u zich nog beter inlezen bekijk dan eens de boeken van Uitgeverij Guidelines: .

Goedkope Appartementen In Marbella

Immo Te Koop In Marbella (Incl. Deelgemeentes) - MalagaNieuwbouw Appartementen Te Koop Marbella

Welex, uw vastgoed advocaat in Marbella, Málaga, Spanje Er kunnen Misschien voor werk of als tweede woning om er vakantie te vieren. In andere artikelen gaven we al onze, (linkpost) - Appartement of villa kopen aan de Costa del Sol. Hieruit blijkt keer op keer dat het kopen van een woning in Spanje geen eenvoudig proces is. Vooral als u geen specifieke kennis heeft over de sector, kan de aankoopprocedure niet alleen een lastige taak zijn, maar is het ook belangrijk om een ​​onderzoek in te stellen naar het rendement van een dergelijke investering.

Er worden na de crisis weer meer huizen verkocht. In 2016 ging het om een groei van 15%. Dit waren in de eerste plaats Britten die besloten om te investeren in Spaans vastgoed die zo 16% van de marktinvesteringen bereikten. Dit wil echter niet zeggen dat alle investeringen in Spaans vastgoed een goed idee zijn of vrij zijn van risico’s of fraude.

Daarnaast moet u goed op de hoogte zijn van de precieze juridische en wettelijke situatie van het onroerend goed in kwestie. Onroerend goed te Koop Marbella. Het is eveneens belangrijk om met absolute zekerheid te weten of de licenties correct en geldig zijn om de aankoop te kunnen uitvoeren zonder dat u bang hoeft te zijn dat u te maken heeft met enige vorm van oplichterij.

Appartement Te Koop - Marbella

Hier gaat het om bijvoorbeeld de btw of de Overdrachtsbelasting voor tweedehandse woningen, maar ook over de notaris- en registerkosten en de administratiekosten. Hoewel de belangrijkste belasting voor niet-residenten de Deze doet veel denken aan de beroemde inkomstenbelasting voor natuurlijke personen. De IRNR is een directe belasting die geheven wordt op inkomsten verkregen door een niet-resident op Spaans grondgebied en het is daarom niet verplicht om de verklaring van inkomsten af ​​te leggen, zoals de residenten wel moeten doen.

Op woonbeurzen zien de buitenlandse investeerders ook de kans om onroerend goed in Spanje te verwerven. Ja, er zijn verschillen. Wanneer een niet-resident een nieuwe woning koopt, moet hij de belasting over de toegevoegde waarde (btw) betalen. Gaat het daarentegen om de aankoop van een reeds bestaand huis, dan betaalt de koper geen btw, maar ITP (overdrachtsbelasting). Appartementen te koop in Marbella.Het is duidelijk dat we te maken hebben met een gevoelig onderwerp en het beste is om naar een deskundige te gaan om u hierover te adviseren (Woningen en onroerend goed te koop). Elk geval is immers anders. Maar laten we zeggen dat dit onderwerp ook rechtstreeks wordt onderworpen aan alle wijzigingen en hervormingen die worden doorgevoerd in de Immigratiewet.

Meer van Makelaardij

Navigation

Home

Latest Posts

Te Koop Landgoed In Spanje

Published Jan 30, 23
7 min read